Stránky

8/15/2016

"Slim" home-made ice cream

(1)

Sluníčko svítí a i když jsem doma, tak je mi prostě teplo a dala bych si něco osvěžujícího. Zmrzlinu! Ale buď v mrazáku žádnou nemám a do obchodu se mi nechce nebo držím linii do plavek a kupované plné přidaného cukru a éček se mi prostě jíst nechce. Řešení je jednoduché - domácí light zmrzlina pro mlsání bez výčitek.

Jahodová lehká zmrzlina #ZAHEZKEJZADEK
Počet porcí: 5 - 6
Doba přípravy: příprava zmrzliny 10 minut, mražení 12 hodin 
Cena za 1 porci: cca 7,- Kč
Výhody: nízký obsah tuku, zdravější varianta oproti kupovaným tvarohovým zmrzlinám, bez přidaných umělých sladidel a konzervantů 

Přísady (1) : 
jahody (dle chuti, optimálně 12 ks) 
1 nízkotučný tvaroh (250 g) 
100 ml mléka 
1 čajová lžička medu 

Příprava:
Nejprve pečlivě omyjeme jahody, které posléze nakrájíme na čtvrtiny. V misce smícháme tvaroh s mlékem, všemi jahodami a lžičkou medu. Důkladně rozmixujeme ručním tyčovým mixérem na řidší hmotu (2). Tu poté nalijeme do připravené nádoby, vhodné k vložení do mrazáku (3). Mrazit necháme ideálně 12 hodin. 

Při servírování můžeme navíc ozdobit čerstvými jahodami.



BON APPETIT



(2)




(3)

1 komentář:

  1. Ájo,tak jsem si tu zmrzku-jahodovku udělala a fakt je jedlá,chutá a osvěžující.To zíráš jak jsem ti to napsala,že?Ale fakt je papací:) Jit-Kač

    OdpovědětVymazat