Vegetables fries

8:46


Klasické bramborové hranolky přijdou čas od času na chuť jistě každému. Skvělou náhradou za ně jsou však také i zeleninové, které jsou mnohem lehčí a zdravější. Jsou totiž pečené v troubě a tak nejsou téměř vůbec nasáklé olejem. Ideální je k nim kuřecí prsní steak na rozmarýnu a bylinkový dip. A další plus je, že vše se dá připravit rychle v pohodlí domova.

Domácí pečené zeleninové hranolky s bylinkovým dipem
Počet porcí: 3 - 4
Doba přípravy: cca
Cena za 1 porci: cca 45,- Kč
Výhoda: nízký obsah tuku, zdravější varianta oproti klasickým bramborovým hranolkám

Přísady:
2 větší mrkve
1 větší červená řepa
2 brambory
1 větší sladší brambora (batát)
1 menší dýně Hokkaidó
3 - 4 ks kuřecích prsou (či jiné maso dle vašeho výběru)
rozmarýn (drcený čerstvý či sušený)
sůl
pepř
olivový olej
1 zakysaná smetana
1 stroužek česneku
čerstvá pažitka

Příprava:
Jako první si předpřipravíme zeleninové hranolky. Začneme očištěním zeleniny (dýni Hokkaidó nemusíme loupat) a nakrájíme na tenké hranolky. Ty poté přemístíme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme lehce olivovým olejem, osolíme a opepříme (1). Pečeme při 180°C asi půl hodiny, či dokud hranolky nezezlátnou. Můžeme je občas lehce promíchat.
Maso a dip stihnete připravit během pečení hranolek. Maso opláchněte, osolte a posypte drceným rozmarýnem. Dozlatova opečte na nepřilnavé pánvi bez oleje z obou stran.
Nakonec v mističce připravte jednoduchý dip smícháním zakysané smetany s prolisovaným stroužkem česneku, jemně nasekané pažitky a špetky soli a pepře.
Můžete servírovat.

BON APPETIT

(1)


Vaše Mája ♡

0 komentářů