(1)
Když mne popadne mlsná, nejraději bych na posezení spořádala tři pytlíky chipsů a k tomu balíček sušenek. Ale nejde to…
Tak mlsnou zaháním zdravě a mrkvové domácí pečené chipsy jsou na to ideální. Návod zde:
Domácí pečené mrkvové chipsy
Počet porcí: 1 mrkev pro jednoho člověka
Doba přípravy: 30 min / 90 min
Cena za 1 porci: cca 15,- Kč
Výhoda: nízký obsah tuku, zdravější varianta oproti kupovaným zeleninových chipsům
Přísady (1) :
mrkve (dle počtu lidí, přibližně 1 mrkev na jednu osobu)
3 čajové lžičky medu
1 polévková lžíce olivového oleje
sůl
pepř, popř. jiné koření např. paprika
Příprava:
Všechny mrkve pod teplou vodou omyjeme, oškrábeme a poté znovu důkladně omyjeme. Nakrájíme je na přibližně 3 mm silné plátky a vložíme po polovinách do dvou hlubokých talířů. Do jednoho nalijeme olivový olej, přidáme sůl a pepř a důkladně promícháme. Do druhého přidáme med a také důkladně smícháme, aby se med uchytil na všech kolečkách mrkve. (2) Necháme přibližně hodinu odstát. Pokud spěcháte, nemusíte čekat hodinu, nicméně chutě se díky odstání lépe dostanou do plátků mrkve.
Po odstátí vyskládáme plátky na plech s pečícím papírem (3) a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C (u horkovzdušné klidně i méně, 180°C). Pečeme ne moc dlouho, přibližně 10 minut. Poté troubu ztlumíme na cca 120°C a necháme lupínky dopéci přibližně 25 minut. U horkovzdušné trouby buď přepneme na spodní a horní ohřev nebo necháme horký vzduch a lehce pootevřeme přední dvířka. Průběžně kontrolujeme, a pokud vidíme, že jsou nějaká kolečka již hotova, resp. dozlatova upečena, z plechu je odebereme, ať se nespálí.
Po úplném upečení necháme vychladnout a můžeme podávat (4).
BON APPETIT
(2)
(3)
(4)
Vaše Mája ♡
Žádné komentáře:
Okomentovat