Summer Salad
15:33
K létu patří lehká jídla. A salát je lehké jídlo. Jenže kdo by chtěl chroupat jen syrový zelí a mrkev? Proto jsem se nechala inspirovat a připravila tento, o něco více chutnější, letní salát s granátovým jablkem, kozím sýrem a hořčičnou zálivkou. Inspirujete se také?
- hlávka salátu (výběr druhu je na vás, jaký máte nejraději)
- rukola (cca 50 g)
- mrkev – 2 ks
- okurka salátovka – 1 ks
- cherry rajčátka – cca 10 ks
- granátové jablko – 1 ks (nebo se dají koupit přímo jen semínka z granátového jablka a máte méně práce)
- kozí sýr měkkého typu – cca 100 g
- šunka – nemusí být, nicméně pro milovníky masa je to alespoň malá „záchrana“
- kremžská hořčice
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
Nejprve je samozřejmě nutné všechny ingredience pečlivě omýt a ty co je třeba, tak oloupat (1). Rukolu a salát je vhodnější místo krájení natrhat. (2) Dále ve velké misce smícháme kromě již zmíněného natrhaného salátu a rukoly také nakrájenou okurku, cherry rajčátka a mrkev. (3) A jak si poradit s granátovým jablkem? Červená semínka se z něj musí prostě vydlabat. Ale jelikož šťáva z nich stříká všude kolem, je vhodnější je vydlabávat pod vodou ov misce. Já osobně bych si však asi příště koupila rovnou hotová, jelikož práce je to opravdu bídná. J (4) Dužinu granátového jablka přidáme do misky k salátu a to včetně na malé kousky nakrájené šunky. (5) Kozí sýr m můžete použít buď jen tak studený, nebo ho nechat změknout. Já preferuji druhou variantu a tak jsem ho nakrájený na větší kousky vyskládala na pečící papír a šup s ním do mikrovlny (na 1 minutu na malý výkon). (6) Mezitím si připravte hořčičnou zálivku a to smícháním 2 lžic kremžské hořčice, 2 lžic vody, soli a pepře (dle chuti). (7) Na závěr už jen zbývá salát se zálivkou promíchat, naservírovat na talíř a navrch položit změklý kozí sýr. (8)
0 komentářů