Amsterdam | Netherlands

9:53


I pro tentokrát zůstaneme v Holandsku a já vás 'provedu' naším druhým navštíveným městem v této zemi, a to přímo hlavním - Amsterdamem.
A nebudu vám zde nic nalhávat. Po vystoupení z vlaku na hlavním nádraží následoval lehký šok! Rozhodně se totiž nejedná o klidné město (oproti o den dříve navštívenému Den Haagu - článek zde (dodat odkaz)). Pokud nejste (a to my nejsme) velmi, ale opravdu velmi sociální člověk, který davy lidí miluje. Přes přímé centrum jsme to tedy vzali mírně svižnějším krokem. Cestou jsme však podlehli vůni a výlohami a posilnili se brunchem v jednom z místních bister (bistro Latei je všechno možné, jen ne minimalistické a jednoduše zařízené, nicméně jídlo skvělé a na parapetu spící kočka úžasná, takže doporučuji! 😊 ).
A když už jsme byli v té snad nejplacatější zemi na světě, neodolali a půjčili si kolo. Ono si pak aspoň na těch pár hodin, co ho máte, připadáte jako místňák, protože pěšky tam stejně nikoho, kromě turistů, chodit nevidíte. 😊 A musím uznat, že je to skvělý pocit jezdit po městě na širokých a přehledných cyklostezkách (kterými je prošpikováno snad úplně celé město) a nebát se, že mne na každém druhém rohu smete nějaký neumětel v autě. Pro cyklo nadšence absolutně ideální!







Bistro Latei a číča, která tak trochu hodně rozhodla o jeho výběru!. :) 







Hotel Ibis Styles, ve kterém jsme přespali. 


A hurá na kolo! Dle výrazu se očividně velmi těším. :)





Už jste viděli takovou tu klasickou naaranžovanou fotografii tohoto nápisu, na které je pusto prázdno, nikde ani človíčka (např. zde)? Jo, tak tohle je ještě slabý odvar reality...


Jo, došlo i na Primark... ale kdo by odolal, že? :)


Ze třešní terasy tohoto vědeckého centra Nemo je vidět snad na celý Amsterdam. A vstup na ní je zdarma! 



Snad jediný větrný mlýn v celém městě. Pro turisty samozřejmě...


A v posledním dílu článků z Holandska se podíváme do Eindhovenu. Těšíte se? 😊

Vaše Mája ♡


1 komentářů

  1. Amsterdam je úžasný. Několikrát jsem ho navštívila a mohla bych stále navštěvovat, ale nikdy mě nenapadlo ho projet na kole. Děkuji za tip :)
    https://underonesky.blog/

    OdpovědětVymazat