Mé nejoblíbenější kavárny a bistra v Praze I.

9:12


Bydlíte v Praze, nebo se v našem hlavním městě chystáte strávit několik příjemných dní a nevíte, kam zaskočit na vynikající kávu či něco dobrého k snědku? Pro ty, kteří tyto podniky zatím neobjevili, nabízím pár zajímavých tipů, kam vyrazit. Necháte se inspirovat?


IF Café

Tato kavárna má v Praze dvě pobočky. První, v Belgické ulici (u stanice metra Náměstí Míru), je spíše taková komornější a klidnější. Druhá je nedaleko, a to na Tylově náměstí (blízko metra I. P. Pavlova) a platí za tu, do které chodí ti, kteří mají rádi spíše větší společnost. Ale nebojte, ať již navštívíte jakoukoliv, najdete zde vynikající nápoje i zákusky. Káva je skvělá, horká čokoláda opravdu čokoládová a delikatesy se přímo rozplývají v puse. Během příjemného posezení můžete dokonce pozorovat mistry cukráře, jak vznikají všechny vystavené dobroty. Každý den také nabízejí dopolední brunche. Pro mne to byla prostě láska na první ochutnání. 😊 A co více? Není zde připojení na Wi-Fi, takže Vám již nic nebude bránit povídání si se svými blízkými.
Zajímavost: IF v názvu kavárny je inspirován iniciály její zakladatelky Ivety Fabesové, autorky několika knih a úžasné cukrářky, jejíž makronky a další delikatesy nejen z řad francouzských dezertů jsou přímo vyhlášené.
Více na www.ifcafe.cz




EMA espresso bar

Proč EMA? Kdo ví, ale čas lámat si hlavu touto otázkou budete mít nad šálkem skvělé kávy. Neboť i když se nejedná o klasickou kavárnu, ale opravdu spíše o bar, resp. o místo, které nevybízí k prosezení celého odpoledne, nikdo Vás odtud vyhazovat určitě nebude. Ochutnat zde můžete skvělou výběrovou kávu, dodávanou evropskými mikropražírnami. Milovníci kávy tu také mohou zakoupit mlýnky na kávu či další vybavení na její přípravu. Osobně doporučuji jejich cappuccino = Heart attack! 😊 Ke kávě je zde nabízeno také menší občerstvení a na stolech jsou zdarma k dispozici karafy s vodou. Tak to má být! Kavárnu naleznete blízko stanice metra Náměstí Republiky.
Na závěr malá nápověda pro zvídavé, kteří stále dumají nad názvem kavárny. Nápovědou nechť je Vám jméno autora známých českých pohádek Huge Prattler, kterého jistě mnozí znáte.
Více na www.emaespressobar.cz.




Cacao Prague

Máte rádi čokoládu? Přemýšlíte, kam zajít na dobrou snídani? Zaskočte do pražského podniku Cacao Prague u náměstí Republiky a objednejte si „Acai na tigela“. Z této skvělé kakaové misky doslova zachrochtáte blahem. Za vyzkoušení však také stojí jejich bagely, sendviče, domácí raw zákusky či absolutně fantastická zmrzlina.
Více na www.cacaoprague.cz.





Bistro 8

Po vstupu do tohoto bistra Vám bude připadat, že jste se vrátili o pár desítek let do minulosti. Vše totiž působí retro dojmem. Židle, stoly či lampy jako ze zahraničních filmů ze sedmdesátých let, i nádobí připomíná dětství dnešních čtyřicátníků. Na každém stole karafa vody s citrónem a každý den obměněný výběr poctivých domácích jídel, dezertů a nápojů. Neboli velmi příjemné místo k posezení a pochutnání si na rychlém obědě nebo skvělé večeři v samém srdci Prahy 7, nedaleko Strossmayerova náměstí. A připojení k Wi-Fi? To tu samozřejmě nehledejte. 😊
Více na www.bistro8.cz.




Cafefin

Cafefin je kavárna na náměstí Jiřího z Poděbrad, která Vás dostane svoji atmosférou již při vstupu. Pro mne se jedná o jasného favorita mezi bistry. V podstatě se jedná o vietnamské bistro, na jídlo a nápoje se zde však nahlíží z trošku jiného úhlu. Ochutnat zde můžete samé dobroty, od snídaňových rýžových kaší a domácích sladkých koláčů, přes saláty, bagety Bahn Mi, polévky, až po žádanou klasiku Bún bò Nam Bộ. Vše připravené ve vysoké kvalitě, chutně a s láskou. 😊 Ideální místo pro posezení s přáteli či se svou drahou polovičkou. Bohužel zde není možno udělat rezervaci a podnik bývá dost často plný, takže je to buď o štěstí, nebo o chvilku čekání. Které ale stojí za to! Wi-Fi mají k dispozici zdarma.
Více www.cafefinvpraze.com.



Ještě bych zde však ráda zmínila jeden podnik, který patří mezi ty mé oblíbené. Všichni ho jistě znáte, je jím Pekařství Paul, který jen v Praze má 16 poboček. Ty jejich croissanty, makronky a latte macchiato? Famózní!

P.S: Slyšeli jste už o Nemléku? Jedná se o rostlinnou alternativu živočišného mléka. Má vysoký podíl hlavní složky, skvělou chuť a neobsahuje zbytečná aditiva. Osobně doporučuji vanilkové, makové a kávové. Mňam!


Vaše Mája ♡

1 komentářů

  1. Super, díky za článek. Zrovna jsem se přestěhovala do Prahy na střední školu a tak si říkám, že bych to město chtěla využít do maxima. Jak studijně, tak pracovně (brigády a tak), ale taky i zábavou a jídlem, které miluji. Jasně, dívčí peněženka a její rozpočet z toho asi nebudou mít úplně radost, ale člověk si musí ten život trochu vytunit, že? :)

    OdpovědětVymazat