Letní “TO DO list“ pro skvělé léto

9:26



Přemýšlíte nad tím, jak si zpříjemnit léto a udělat si ho zábavné a třeba i nezapomenutelné? Mám pár plánů a tipů, na které mám sama zálusk. Vyzkoušíte je také? 😊


1. Jistě máte kolem sebe lidi, se kterými rádi trávíte svůj volný čas. Uspořádejte setkání nejbližších přátel. Nejde o to, zda se bude konat u Vás doma a bude se grilovat a tančit, či v parku, kde je možné piknikovat. Důležité bude, že jste v okruhu svých nejbližších a jste šťastni. 😊

Tip: Upečte něco domácího, např. koláč ze sezónního ovoce. Všichni to jistě velmi ocení.




2. Naučte se umíchat pár základních koktejlů – Mojito, Aperol spritz, melounové Daiquiri, Gin Fizz nebo Moscow Mule. Zapůsobíte na své přátele nejen barmanským umem, ale jistě je také potěšíte (a těm, kteří musí odřídit cestu zpět, můžete připravit nealko koktejl). Receptů je plný internet.

3. Zahrajte si letos na zahradníky a vypěstujte si vlastní rostlinku. Může se jednat například o bylinku, potřebnou do kuchyně – petržel, bazalku nebo nějakou jinou. Budete ji tak mít stále čerstvou a jídlo bude chutnat ještě lépe. Semínka a vše potřebné vybavení seženete v každém zahradnictví či hobby marketu.

4. Vždycky jste chtěli jít na koncert Chinaski, ale nikdy jste si na to nenašli čas? Vrhněte se do toho teď! A to i přesto, že se jedná o kapelu, kvůli které si Vás přátelé stále dobírají. Na koncert jděte prostě sami, potkáte tam totiž určitě spoustu dalších nadšenců jako jste Vy.




5. Máte toho za posledních několik dní dost a potřebujete si pročistit hlavu? Vyrazte na sólo trip. Kamkoliv. Možná to bude pro Vás výzva, ale jděte do ní. Nejenže poznáte opět něco nového, ale vrátíte se jako nový člověk.




6. Pokud Vás sólo výlet neláká, popadněte přítele či kamarády, jděte na nejbližší vlakové nádraží, nasedněte do prvního vlaku, předem si určete počet stanic a jeďte. Poznáte nejen nová místa, ale zažijete určitě i spousty nových dobrodružství. Věci na kempování s sebou!
Tip: Nebo spojte předchozí a tento bod dohromady. 😊

7. Pyžamová párty není jen pro teenagery či nevěsty. Uspořádejte ji klidně kdykoliv! A zkoukněte všechny epizody oblíbeného seriálu, spořádejte hromady jídla a pití, hrajte zábavné hry a prostě se jen tak válejte. Nebojte, občas si to může dovolit každý. 
Tip: Oblečte si pohodlné pyžamo.



8. Milujete nakupování a stejně tak i Vaše kamarádka? Vyrazte společně na nákupy! Pokud nebydlíte ve velkoměstě, jeďte do nejbližšího, ve kterém je široká nabídka obchodů. Toužíte po větším dobrodružství a chcete se trošku rozšoupnout? Města, oblíbená nákupními maniačkami, jsou např. Londýn, Paříž, Miláno či New York.

Tip: Rovnou si pořiďte výraznou rtěnku, na kterou jste se zatím neodvážila. Protože kdy jindy být trochu extravagantní, než právě na dovolené. 

9. Dopřejete si občas nějakou tu očistu těla? Dopřejte ji také mysli. Digitální detox je aktuálně také trendy a odpočinete si během něho od neustálého sledování sociálních sítí a ostatních médií. Začněte tedy s tím, že odložíte na jeden den (např. během dovolené) svůj mobilní telefon. Pokud si „troufáte“ na víc, vyhněte se jeden den veškeré elektronice, od již zmíněného telefonu, až po televizi. A odpočívejte. A vyhýbat se nemusíte samozřejmě ani tomu klasickému.




Samozřejmě ne každému vyhovuje vše, takže pokud víte o něčem, co udělá radost právě Vám, udělejte to bez větších odkladů, abyste později nemuseli litovat toho, že jste něco nezažili nebo nezkusili…


Vaše Mája ♡


Foto: vlastní fotografie & Pinterest

0 komentářů