VENICE | ITALY

15:32


To, že vyhledávám a ujíždím na levných letenkách, to je o mne celkem známá věc. A tak, když jsem objevila zpáteční víkendové do Benátek za pětikilo, bylo rozhodnuto předem.



Vidět Alpy z letadla je prostě nádhera! 


Benátky jsou velmi zajímavým městem, protože jsou vlastně úplně jiné, než ostatní, ať už známá či méně známá, evropská turistická centra. Nejsou v nich totiž nikde žádná auta. Jako že fakt nikde. Z počátku vám to připadalo divný, že tam jak něco chybí. Ale pak už mi nechyběla vůbec. Všude tak byly jen pitoreskní uličky, kavárničky a cukrárny, lodičky a gondoly. A když jste opustili hlavní třídy a turistické trasy, ocitli jste se v tomto "světě" docela sami. 😊









náměstí Svatého Marka





Ponte di Rialto





Jó Aperol, ten přece musí být! 😊



Kavárna Torrefazione Cannaregio nabídne všem milovníkům dobré kávy na výběr ze široké škály druhů. Každý dle Vašeho výběru vám čerstvě namelou a připraví lahodný šálek lahodné kávy, ať už s mlékem či bez něj.


Na ochutnávku skvělých vín osobně doporučuji malý rodinný podnik Casa Mattiazzi (nachází se v ulici Cannaregio). Nabízí velmi milou obsluhu, lokální vína všeho druhu a příjemné prostředí malého útulného krámku.



A na příště už mne čeká zase jiná země. 😊


Vaše Mája ♡

0 komentářů