LONDON | UNITED KINGDOM

15:56


Když teď sedím u počítače a vidím, slyším a čtu, co se kolem vše děje, musím uznat, že ten Londýn byl určitě za pět minut dvanáct. Že jsme se vůbec dostali domů. A přiznám se, že jsem si ten výlet zas tak ani neužila. Vlastně ani nevím proč, ale vnitřně jsem tak nějak cítila, že to není asi úplně v pořádku. Takže tak nějak doufám, že ta další bude již o sto procent lepší a hlavně, že bude vše okolo již také v normálů, nebo se do něj alespoň vracet...


Tower of London, těsně vedle něj se nachází známý most Tower Bridge. 





St. Paul's Catherdral, aneb katedrála Sv. Pavla.


A klasická červená telefonní budka nesměla přece chybět...


Jedna z typických ulic ve městě.




Market The Covent Garden v sobě ukrývá jedno moc pěkné a pestrobarevné místo - Neal's Yard. Ideální na posezení a odpočinek.





A další ze slavných londýnských budov je tzv. Londýnské vajíčko / případně okurka, London Gherkin. Tato budova rozhodně nelze přehlédnout a tvoří jednu z dominant moderního města.


London Eye, aneb jedna z nejznámějších atrakcí ve městě, "Londýnské oko".


Ulice ve čtvrti City of Westminster.


Od ruchu velkoměsta si můžete odpočinout v jednom z mnoha parků, které Londýn nabízí. Asi jedním z nejznámějších je The Green Park a St. Jame's Park, nacházející se u Buckinghamského paláce. Právě zde můžete vidět, či dokonce nakrmit, pověstné drzé veverky, které jsou ochotny přijít si pro kus pamlsku až k vám.






Kafe v kavárně Rosslyn bylo upřímně nic moc, ani jsem moc nepochopila, co na něm všichni chválí. A dost mne osobně překvapilo, že v hodně kavárnách nemají k dispozici ani umyvadlo, natož toalety.


Zato káva v The Watch House byla top! Stejně jako jídlo a zákusky!


Asi se teď delší dobu nikam za hranice a nepodívám, ale což, trocha odpočinku taky přeci nevadí, ne? 😊 I když, já se z toho za chvíli asi zblázním... 😊


Vaše Mája ♡

0 komentářů