MÁLAGA | SPAIN

23:11


Jak asi mnozí z nás tuší, je to cestování poslední dobou takový jiný, zvláštní. Možná až nejistý. Pro mne osobně bych tuto dobu nazvala „dobou temna“. Čert aby se totiž v těch všech aktuálních nařízení nejen naší vlády vyznal. Tu test nebo očkování, tam certifikát a QR kód. A nakonec stejně zjistíte, že vám chybí dokument číslo stodvacetčtyři. No ale i přes tohle všechno si můžete říct, že to se dá přece nějak do kupy a co se může stát?.. No, nic moc vlastně asi ne (pokud jste teda flegmouš jako prase a z ničeho si neděláte hlavu a nic vás nerozhodí). Ti zbylí můžou prožit docela krušný chvilky, například na letišti. Hádáte správně, třeba jako my…





A stačí k tomu jeden tupej a nekompetentní zaměstnanec aerolinky, abyste vůbec domů svým spojem neodletěli, strávili několik hodin dohadováním o vaší pravdě na letišti z dalším jejím absolutně příšerným zaměstnancem (kterej nakonec neoficiálně přizná, že vlastně máte pravdu) a odjeli „na bezďáka“ do města se příšerně spálit, ale s vidinou večerního obžerství v letištním salónku. Vize se však nakonec změní ve zcela jinou realitu, kdy se další hodiny hádáte s dalším zaměstnancem, tentokrát holdingové společnosti o tom samým a po „malém vítězství“* úplně vyšťaveně dobíháte svůj náhradní, vámi zakoupenej, let domů a v letadle máte chuť obejmout a zulíbat celou českou posádku (i když jinak čechy a češtinu při návratu z dovolený nesnášíte). Víte, to pak jednoho (i nadšence do cestování jako jsem já) ta touha po další dovolený docela přejde. Ještě že mám kolem sebe pár skvělejch lidí, kteří pro vás na to letiště přijedou klidně ve dvě ráno. :-) A ještě s dobrou náladou, když vy máte chuť tak akorát hodit šipku do postele (jakýkoliv). 

*Česká vláda – pro návrat domů stačí stále první dávka očkování a předložení mezinárodního certifikátu o ní;
zaměstnanci aerolinií nebo holdingové společnosti – sice jsme ty podmínky skoro vůbec nečetli, anglicky vlastně neumíme a určitě se na ně ve španělštině ani nepodíváme, ale vy jistě kecáte a nemáte pravdu. Ale když tu budete pár hodin stát a dohadovat se s námi, pociťovat absolutní bezmoc a zároveň nás chtít všechny zabít, pracovní doba nám aspoň rychleji uteče a pak vás možná domů pustíme.







Trošku si říkám, zda se tato situace zlepší alespoň po tom, co budu mít obě dávky očkování (btw, na druhý jsem byla v neděli, nechte se taky očkovat, je to cajk, nenarostla mi třetí ruka ani prso :-P). Naděje sice umírá jako poslední, ale ten malý tvor, co mi furt hryže v podvědomí, je pěkná potvora.






Dovolená jako celkově byla moc fajn, teplo, sluníčko, koupání. Pár výletů po okolí jsme taky stihly (Giblartar, městečko Rondo v horách, Marbella, centrum Malagy). Osobně sice asi doporučuji sem nejezdit v létě (to i mne tu bylo přes den až na chcípnutí), ale na jaře nebo podzim tu myslím může být velmi příjemně. :-) 
Bon voyage!



Vaše Mája ♡

0 komentářů