NORTHERN ITALY, HALLSTATT

16:49

Po nemilém zážitku při odletu ve Španělsku jsme se přiznávám lehce báli zase někam vyjet, že budou další problémy. Nakonec jsme se ale rozhodli opět vyjet, raději však vlastním autem. Cílem byly tentokrát jezera v severní Itálii na úpatí Alp a při cestě zpět také vyhlášený rakouský Hallstatt. A vše se nakonec povedlo a dovolená byla vskutku fajn! 😊 I když se přiznám, že ta cesta autem byla dost ubíjející, není to náš nejoblíbenější dopravní prostředek.

Celkem jsme navštívili tři zajímavá místa. První bylo Lago di Como, městečko Gravedona a jeho okolí. Toto jezero je podle mne turisty navštěvované méně a tudíž je tu větší klid. Voda byla vždy čistá, průzračná a velmi osvěžující.

Domáci pizza v místní vyhlášené pizzerii Napoletana O' Garibaldin sice nevypadá nejlépe, ale chutnala skvěle!

Další naší zastávkou na pár dní bylo Lago di Garda, slavnější brácha ostatních jezer. Ubytováni jsme byly v městečku Toscolano-Maderno a také jsme podnikli výlet na horu Monte Castello di Gaino, ze které byly fascinující výhledy do okolí.

Naše poslední zastávka před návratem domů bylo rakouské městečko Hallstatt. Wow efekt se u nás však moc nekonal, spíše zklamání z toho, jak se vlastně celé podřidilo turismu a ztratilo takového toho svého ducha.

No a já jdu zase balit kufr, odlítám totiž z tohoto psince do tepla. Jupí! 😊


Vaše Mája ♡

2 komentářů

  1. V Itálii jsme byli na svatební cestě a mám tam odsud nejlepší vzpomínky. Byli jsme právě taky na severu, takže to bylo spíš o přírodě než o moři. :) Krásný hotel, romantika jako blázen. Dokonce jsem vyzkoušela i podvazkový pás jako překvapení pro manžela. No jak říkám, prostě romantika. :P <3

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, tam jsme byly s mojí partou kamarádek předloni v létě! Byla to perfektní dámská jízda. Doufám, že si ji zase zopakujeme. Musím si ale pořídit nové trekingové boty, protože jsem si ty staré nedávno roztavila u krbu, když jsem si je chtěla nechat vysušit... :D Musím na ty nové být příště víc opatrná!

    OdpovědětVymazat