SANTORNINI | GREECE

11:00


Znáte takové ty fotky krásných a romantických západů, kdy slunce zachází za moře a vy vidíte zlatě osvětlené bílo-modré domečky, tyčící se na skále nad mořem? Já je také dlouho na internetu, případně v letácích Lidlu, vídala. Santorini, řecký ostrov v Egejském moři, je prostě z fotek velmi lákavá a zajímavá destinace. Až jsem si prostě letos řekla, že do toho jdu. A kdy jindy, než teď, kdy tam není snad víc lidí (chápej turistů) než zrnek písku. A tak jsem si otevřela stránky aerolinky...


... Bohužel pokud nevyhrajete zrovna v loterii nebo jste na tuto dovolenou nešetřili poslední rok(y), tak si tak moc luxusu zase neužijete. Ubytování tam je totiž až přehnaně drahé. A takové ty apartmány s vlastním bazénkem nebo vířivkou a západním výhledem na moře pro většinu z nás Čechů skoro nedosažitelné. My bydleli v hotelu Nissos Thira. Měl velký bazén, ve kterém se dalo plavat a opravdu z důvodu malého množství turistů jsme ho měli skoro jen pro sebe. Jako levnější varianta platí ubytování v Kamari nebo Perisse, které se nacházejí na protilehlé, východní, straně ostrova. I když se tak můžete připravit o ony dechberoucí západy slunce, máte tu pěknou velkou černopísečnou pláž a naopak východy slunce jako na dlaní.


#sunrise (jo, dala jsem ho)

Asi nejznámější (a nejinstagramovější) část ostrova - Oia.










Jižní část ostrova, okolí obce Akrotiri - nejzápadnější cíp nabízí tyto nekonečné pohledy.


#sunset



P.S: Letěli jsme z Vídně s nízkonákladovou aerolinkou WizzAir. Bohužel při našem odletu z ostrova jsme zjistili, že zde nefunguje online odbavení, které je zdarma a tudíž na letišti vysolit 70 Éček navíc. Na to, proč to cca pulce letadla fungovalo a druhé ne, jsme bohužel nepřišli.


Vaše Mája ♡

1 komentářů

  1. Jedeme na dovolenou do Řecka letos, už po několikáté a všichni se strašně těšíme. Je to asi pátá návštěva, pokaždé jinde. Tentokrát to bude více sportovní a turističtější. Postupně nás moře přestalo bavit, ale nepřestalo nás bavit Řecko, jeho lidi a jeho kuchyně. :) Tak teď řešíme cestovní pojištění. Dokonce jsme našli pojišťovnu, která má fajn mobilní aplikaci, přes kterou se dají řešit případné problémy, tak to zkusíme letos pro změnu tam. :)

    OdpovědětVymazat