Iceland, vol. III

17:27


Jakobychom se z chyb minulých ani nepoučili. A znova si koupili letenku z Vídně. A k tomu ještě s odletem v 6 hodin ráno. Jakože to je přece cajk jet autem přes noc do Vídně, pak strávit čtyři hodiny v letadle a nakonec ještě pokračovat dalších čtyřista kilometrů na východní pobřeži Islandu. Takže po tomhle "zážitku" jsme téměř celý následující den prospali. A na to, že na Islandu je teď v zimě světlo tak 5 až 6 hodin přes den, docela "úspěch". No tak alespoň další zkušenost na příště. 😊







Černá pláž u přírodní rezervace Hvalnes na jihovýchodě ostrova.






Jeden z hotpotů na Islandu (s perfektním výhledem viďte?)



 
Ledovec Vatnajökull a dva z jeho splazů.









Diamond beach - neboli černá pláž s naplavenými ledovcovými kry, které vypadají jako diamanty.





Musela být přeci - polární záře nad ledovcem Vatnajökull.
 



Některé z mnoha vodopadů na Islandu (nahoře bezejmenný, dole Svartifoss).






Původní hlavní důvod, proč jsem chtěla teď na Island, byla sopka Fagradalsfjall, která byla hlavně během konce léta a podzimu dost aktivní. Nyní jsme již bohužel lávu neviděli, nicméně nějaké ty otřesy země proběhly a i sirných výparů tam bylo až až. Na spodní fotce je sopečná pustina kolem, samotná sopka je vidět v pozadí.








Vaše Mája ♡

1 komentářů

  1. Na Island bych se v blízké době moc rád vydal, jelikož si troufnu tvrdit, že za pár let se z této malebné země stane obyčejná turistická atrakce, kde si člověk neužije chvilku klidu :-) Samozřejmě by mě to lákalo o to víc, pokud bychom se s kamarády domluvili na zimní měsíce, které tam musí být nádherné - což o to, vybavení na to už mám, to jsem s pomocí slevových kupon sehnal za dobré peníze :-)

    OdpovědětVymazat