HOLANDSKO - CESTA ZA TULIPÁNY

15:04


Na tulipány do Holandska jsme měli koupené letenky již před dvěma lety, ale cestu nám překazil Covid (jak jinak). Takže po dvou letech, kdy se konečně tato situaci vylepšila, byl plán jasný. Rovnou se to spojilo i s návštěvou Haagu, který jsme před pár lety v podstatě jen profrčeli.

Už v pátek na letišti nás čekalo první překvapení výletu - zrušený let. No, co se dalo dělat, letěli jsme tedy až v sobotu. Ale nakonec jsme přece stihli téměř vše, co bylo v plánu.
 

Nedaleko města se nachází přírodní rezervace Dunea. Jedná se v podstastě o písečné duny porostlé vegetací. Zajímavé vidět. Jsou odsud jak pěkné výhledy na moře, tak i na Haag.


Mezi městy Leiden a Haarlem lze také nalézt a navštiv ona tulipánová pole. My kolem nich projížděli, když jsme jeli do zahrady Keukenhof ("Zahrada Evropy"), která je největším květinovým parkem v Nizozemsku. Každoročně zde rozkvétá několik milionů květin a tvoří také zajímavé obrazce.











Jelikož je nyní opravována a čištěna hlavní dráha pražského letiště, přistává / vzlétá se přes Prahu. Takže při jasném počasí ji máte jako na dlani.



Vaše Mája ♡

5 komentářů

  1. Do Holandska jsme se chtěli se ženou vždycky podívat, ale v poslední době by nám na to nestačila ani půjčka na OP. Dva roky před Covidem jsme měli naplánovanou docela pěknou cestu po Nizozemí se všemi památkami a pamětihodnostmi, ale vyšlo by to snad na čtyřicet tisíc na jednoho. Bylo v tom teda i zapůjčení auta. Ale bydlení bylo v kempech nebo AirBnb a stejně to bylo pěkně drahé.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný článek a ty fotky se moc povedly, nádhera! :-). Já už se moc těším, až vyrazíme do Slovinska, na takovou turisticko-dobrodružnou dovolenou. Budeme zdolávat vrcholy, ale také plánujeme jezdit na raftu. Pořídil jsem si novou outdoorovou kameru, tak se moc těším na ty záběry. Kameru jsem sehnal na Alze přes slevový kupón, takže byla i za slušnou cenu :-)

    OdpovědětVymazat
  3. S manželem jsme navštívili Holandsko před několika lety a stále si říkáme, že se tam musíme opět vrátit. Rádi vzpomínáme, jak jsme bydleli v jednom malém hotelu a nedaleko bylo veliké pole tulipánů, které mám velice ráda. Dokonce i hotelová kosmetika měla jejich vůni, na kterou jsem dodnes nezapomněla.

    OdpovědětVymazat
  4. V Holandsku, nebo chcete-li Nizozemí, jsme kdysi plánovali s manželem dovolenou. Jenže teda ty ceny všeho tam (půjčení auta, bydlení, jídlo, celkově prostě služby) byly tak vysoké, že jsme to nakonec vzdali. Tak samozřejmě jsme byli v tu dobu prakticky ještě studenti, já teda pracovala, ale jen na částečný úvazek. Tak jsme nakonec jeli do Itálie, kterou jsme projeli autobusem shora dolů. Jen to teda chce kvalitní cestovní pojištění, ale to dneska už snad každý ví.

    OdpovědětVymazat
  5. My jsme na jaře byli s partou přátel v Holandsku a každý den jsme najeli na kolech několik desítek kilometrů. Na tuhle dovolenou jsem si koupila nový cyklistický batoh, abych měla všechny věci neustále po ruce. Má vypolstrovaná záda a skvěle sedí na zádech, takže se mi s ním dobře jezdilo.

    OdpovědětVymazat